Кабмін упорядкував централізований друк і надсилання військовозобов’язаним повісток поштою


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Зміни в законодавстві
353

10.07.2024

Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок, 9 липня, упорядкував механізм централізованого друку і надсилання військовозобов‘язаним повісток поштою.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на джерело (проєкт постанови уряду, текст якої має в розпорядженні "УП", співрозмовники "УП" в уряді).

Дослівно документ: "Повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП – УП) або його відділу можуть: централізовано друкуватися разом з описом вкладення та надсилатися резервістам та військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомлення про вручення; вручатися резервістам та військовозобов’язаним під час оповіщення".

Деталі: За даними джерел УП в Кабміні, проєкт постанови був внесений з голосу та ухвалений на засіданні уряду 9 липня.

У разі формування такої повістки керівник ТЦК та СП або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис у день її формування.

Централізований друк повісток здійснюватиметься Міністерством оборони або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі договорів, укладених між МОУ, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

Передісторія

  • Згідно з оновленим законом про мобілізацію 16 липня завершується термін оновлення військовозобов’язаними військово-облікових даних.
  • Із 17 липня представники ТЦК та СП матимуть право надсилати громадянам повістки поштою з описом вкладення та повідомленням про вручення на адресу місця проживання або реєстрації.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП