Хто ставить позначку в е-лікарняному про зв'язок хвороби із виробництвом


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
22.07.2022

Фонд соціального страхування нагадує, що в загальних випадках розмір допомоги від ФССУ залежить від тривалості страхового стажу, але в разі травмування чи профзахворювання під час виконання посадових обов’язків допомогу в обсязі 100 % середнього доходу незалежно від стажу фінансує саме Фонд.

Причина непрацездатності є важливим чинником під час призначення допомоги та подання до ФССУ заяви-розрахунку. Однак спочатку, незважаючи на обставини набуття хвороби або отримання травми, пацієнтам автоматично створюють е-лікарняний з причини «1 − Тимчасова непрацездатність з хвороби або травми, що не пов’язані з нещасним випадком на виробництві».

Якщо будуть підстави вважати, що нещасний випадок стався внаслідок професійної діяльності, розпочнеться розслідування, участь у якому беруть, зокрема, представники Фонду. Якщо під час розслідування зв’язок з виробництвом буде підтверджено, вони повідомлять про потребу оновити причину непрацездатності в електронному лікарняному на:

  • «11 – Тимчасова непрацездатність внаслідок професійного захворювання» або
  • «12 – Тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві».

Зазначений фахівцями Фонду зв’язок нещасного випадку чи профзахворювання із виробництвом відображається як уточнена причина непрацездатності й доступний під час перегляду е-лікарняного в особистих кабінетах роботодавця і застрахованої особи.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП