Куди звертатися в разі виникнення питань щодо оформлення е-лікарняних


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
29.10.2021

Як відомо, з 1 жовтня 2021 р. країна повністю перейшла на електронні лікарняні. Оформлення всіх лікарняних тепер відбувається винятково із внесенням даних в електронну систему охорони здоров'я. Разом з тим у зв’язку із новизною цієї електронної системи почали виникати проблеми й питання щодо процедури проходження, отримання, оформлення електронних лікарняних.

З усіх цих питань необхідно звертатись до Пенсійного фонду, який формує та веде реєстр та є володільцем інформації, що міститься в ньому, за місцем реєстрації страхувальника (підприємства, установи, організації) або на гарячу лінію Пенсійного фонду України за телефоном 0 800 503-753.

Так радить діяти Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення Федерації профспілок України.

Важливо розуміти, що успішність формування саме електронного лікарняного залежить від наявності, актуальності та достовірності даних у Реєстрі застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд України. Їх має подати роботодавець. При цьому, зазначають у ФПУ, роботодавцю доступна лише загальна інформація в реєстрі електронних лікарняних про непрацездатність працівника. Тому працівнику важливо завжди повідомляти лікаря та роботодавця про зміни персональних даних.

Переглянути свій медичний висновок можна на Єдиному порталі державних послуг «Дія» (для цього у спеціальному розділі потрібно ввести номер запису сформованого медичного висновку з SMS).

Отримати консультацію щодо оплати е-лікарняних можна за номером гарячої лінії Фонду соціального страхування України: 0 800 501-892 або в управлінні виконавчої дирекції Фонду, де зареєстровано роботодавця.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП