Мінсоцполітики просить роботодавців взяти участь в опитуванні щодо працевлаштування людей з інвалідністю


◦ Трудовi вiдносини
◦ Особливі категорії працівників
19.05.2021

Міністерство соціальної політики України спільно з проєктом Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» (Social Rights UA, Офіс Ради Європи в Україні — Київ) та громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність» у рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні ініціює початок діалогу з бізнесом щодо бар’єрів і можливостей у створенні сприятливих умов для працевлаштування людей з інвалідністю.

До участі в опитуванні, що відбудеться з 17 по 27 травня, запрошують соціально небайдужих підприємців та організації громадян, які мають бачення реалізації практик щодо інклюзивного та безбар’єрного доступу до працевлаштування людей з інвалідністю.

Зараз в Україні налічується близько 2,8 млн людей з інвалідністю, більшість з яких мають серйозні проблеми з отриманням якісної освіти, подальшим працевлаштуванням та повноцінною соціальною інтеграцією.

У рамках ініціативи «Працюй ВІЛЬНО» Міністерство соціальної політики України розроблює низку заходів щодо запровадження комплексу мотиваційних заходів для роботодавців, які працевлаштовують осіб з інвалідністю, а також створення комунікаційного майданчика для підприємців та їх потенційних співробітників серед людей з особливими потребами. Робота такого майданчика, зокрема, передбачатиме навчання або підвищення кваліфікації кандидатів на працевлаштування під потреби конкретних роботодавців, а також навчання представників роботодавців та бізнес-асоціацій особливостям організації праці людей з інвалідністю для забезпечення максимальної ефективності виконання ними трудових обов’язків.

Для того, щоб почути запити роботодавців щодо цієї категорії працівників, розроблена анкета, яка допоможе визначити принципи стимулювання, мотивації та налагодження партнерства між бізнесом, владою та громадськими організаціями в політиці працевлаштування осіб з інвалідністю.

Анкету можна заповнити ТУТ . Останній день опитування — 27 травня 2021 р. включно.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП