Мобілізація та догляд за особою з інвалідністю: депутати шукають баланс


◦ Воєнний стан
◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
232

18.03.2024

У Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в межах роботи над законопроєктом про мобілізацію шукають прийнятну формулу забезпечення людей з інвалідністю необхідним доглядом. При цьому має бути перекрита лазівка для ухилянтів, коли доглядачами людини оформлюють відразу кількох осіб. Про це заявив народний депутат, заступник голови профільного Комітету, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Ми почули проблему людей з інвалідністю і тих, хто їх доглядає. Зараз шукаємо формулу, при якій люди з інвалідністю не будуть позбавлені необхідного догляду. З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухилянти. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев’ять доглядачів. Цього не має бути. Повинен бути тільки один доглядач», – зазначив парламентарій.

За його словами, Комітет поставив перед собою чітку мету: з одного боку, виконати запит Генштабу та Міністерства оборони, з іншого – втримати баланс прав, свобод та справедливості для людей. Як тільки законопроєкт буде збалансовано, він потрапить у сесійний зал Верховної Ради України.


Офіційний вебпортал парламенту України

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП