Охорона праці під час робіт у зимовий період


◦ Охорона праці
◦ Медичні огляди працівників
20.01.2021

У Держпраці зазначили, що підприємства повинні знати особливості законодавства з питань охорони праці під час робіт у зимовий період.

Тож з метою запобігання нещасним випадкам та аваріям у зимовий період необхідно вживати заходів, спрямованих на запобігання виробничому травматизму в ускладнених погодних умовах:

  • забезпечувати формування пішохідних доріжок, проїздів та стоянок транспортних засобів на території підприємств, установ та організацій. За наявності снігового покриття своєчасно проводити відповідні роботи (прибирання та посипання речовинами, що унеможливлюють ковзання під час ожеледиці);
  • сприяти збереженню тепла у виробничих приміщеннях з метою дотримання вимог чинних санітарних норм;
  • проводити з працівниками позапланові інструктажі з питань охорони праці щодо вимог безпеки та особистої уваги під час руху територією підприємства та міста у зв’язку з виконанням функціональних обов’язків за затвердженим маршрутом;
  • проводити позапланові інструктажі з питань охорони праці з водіями транспортних засобів щодо особливої пильності та дотримання правил дорожнього руху в ускладнених зимових погодних умовах.

Обов’язок керівника — забезпечити працівників теплим спецодягом, засобами зв’язку, освітлювальними й обігрівальними приладами тощо. Необхідно також провести відповідні інструктажі та навчання. Безаварійна робота залежить також від того, наскільки відповідально ставляться до своїх робочих обов’язків сторожі. Вони мають подбати про безпечний доступ до опалювальних матеріалів, дотримуватися норм безпеки під час обходу територій поблизу будівель і споруд.

Роботодавці зобов’язані:

  • проводити медогляди працівників, які працюють у морозну погоду;
  • надавати перерви для обігріву та відпочинку;
  • припиняти за певних несприятливих погодних умов роботу надворі.

Прибирання, крім снігоочищення під час снігопадів, потрібно проводити у ранкові або вечірні години.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП