Оприлюднено оновлений проєкт наказу про зміни до порядку проведення медоглядів працівників


◦ Охорона праці
◦ Медичні огляди працівників
◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
26.01.2023

СПО об'єднань профспілок України повторно оприлюднило для обговорення проєкт наказу МОЗ «Про внесення змін до Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».

Вперше його було оприлюднено у серпні 2022 року.


У Порядку пропонується уточнити, що:

  • періодичні медогляди проводяться з метою своєчасного виявлення ранніх ознак гострих і хронічних професійних захворювань (отруєнь), загальних та виробничо зумовлених захворювань у працівників, які зазнають впливу  хімічних, фізичних, біологічних та психофізіологічних шкідливих і небезпечних виробничих факторів, у тому числі тих, що зазнають впливу канцерогенів, мутагенів, біологічних агентів, небезпечних хімічних речовин, вібрації, шумового впливу, електромагнітних полів, іонізуючого випромінювання та інших шкідливих і небезпечних факторів;
  • попередній (періодичні) медичний огляд працівників може проводитися усіма закладами охорони здоров'я, що мають відповідні умови для їх проведення відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я. Наразі вони проводиться закладами охорони здоров’я, що віднесені до другої, першої, вищої акредитаційної категорії за результатами державної акредитації, а також спеціалізованими закладами охорони здоров'я, які мають право встановлювати остаточний діагноз щодо професійних захворювань, перелік яких затверджено наказом МОЗ від 25.03.2003 р. № 133, вищими медичними навчальними закладами III-IV рівнів акредитації, які мають кафедри та курси професійних захворювань та проводять лабораторні, функціональні та інші дослідження і надають медико-санітарну допомогу за спеціальностями, що передбачені додатками 4 та 5 до п. 2.6 цього Порядку.

У разі затвердження наказ набере чинності з дня його опублікування.

Наразі ж пропозиції та зауваження можна надіслати до 27.01.2023 р. на електронну пошту fpsu@fpsu.org.ua для узагальнення та підготовки відповіді від СПО об’єднань профспілок.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП