Особливості оплати листка непрацездатності під час карантину


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
◦ Офіційні роз’яснення
◦ Карантин
03.08.2020

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області надало роз’яснення стосовно оплати листка непрацездатності під час карантину. Зокрема, зазначено, що на час протиепідемічних заходів Фонд соціального страхування України продовжує фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності за загальними страховими випадками, зокрема тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання чи травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, у т. ч. у разі діагностування COVID-19, необхідності догляду за хворою дитиною чи хворим членом сім’ї.

На період карантину перелік страхових випадків, за якими надається допомога, розширено. Зокрема, фінансування здійснюється за листками непрацездатності, виданими з двох додаткових підстав:

  • у зв’язку з відстороненням від роботи осіб, робота яких пов’язана з обслуговуванням населення, якщо ці особи були в контакті з інфекційними хворими або є бактеріоносіями та в разі неможливості здійснення тимчасового переведення цих осіб за їх згодою на іншу роботу, не пов’язану з ризиком поширення інфекційних хвороб. Розмір допомоги залежить від страхового стажу. Виплачується вона за кошти ФССУ з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини;
  •  на період перебування працівників у спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під контролем у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій. На цей час допомогу по тимчасовій непрацездатності виплачуватимуть за кошти ФССУ починаючи із шостого дня непрацездатності за весь період до повного одужання в розмірі 50 % середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП