Отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю можна через портал "Дія"


◦ Трудовi вiдносини
◦ Особливі категорії працівників
212

16.02.2024

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що відтепер роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал Дія компенсацію за облаштування її робочого місця.

Це значно спростить та пришвидшить процес отримання фінансової допомоги. А ще змотивує компанії працевлаштовувати осіб з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці.

Таку програму уряд запровадив ще в серпні минулого року. Завдяки їй роботодавці змогли отримувати компенсацію за вже придбані засоби для облаштування робочого місця співробітників з інвалідністю. Зокрема, за меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи. З повним переліком обладнання можна ознайомитися за посиланням.

Однак для отримання фінансової допомоги роботодавцю доводилося їхати до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву. Тепер зробити це можна в кілька кліків на порталі "Дія".

Якщо ви працевлаштували особу з інвалідністю, обладнали для неї робоче місце та хочете отримати компенсацію від держави:

  • авторизуйтеся на порталі "Дія" за допомогою КЕП;
  • заповніть заяву: вкажіть дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпіть документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вкажіть IBAN свого рахунку;
  • підпишіть заяву КЕПом.

І це все! Після цього очікуйте на рішення упродовж 13 робочих днів. Якщо воно буде позитивне – кошти надійдуть на ваш рахунок протягом 5 робочих днів.

Зверніть увагу: на компенсацію можна податися лише у разі, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у вашій компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Послугу реалізовано Мінцифрою в партнерстві з Державним центром зайнятості за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП