Перевірити повістку від ТЦК можна буде через "Резерв+"


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Зміни в законодавстві
150

20.08.2024

Військовозобовʼязані зможуть перевірити чинність повістки від ТЦК через застосунок "Резерв+". Відповідні зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, затвердженого постановою КМУ № 560, Кабмін вніс на засіданні 16 серпня.

Цими змінами уточнено вимоги до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у частині присвоєння таким повісткам унікального електронного ідентифікатора у вигляді QR-коду, за допомогою якого можна перевірити всю інформацію, зазначену у повістці.

Також визначено механізм перевірки чинності повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг», у тому числі за допомогою електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема, з використанням його мобільного застосунку.

Нагадаємо, що за словами Міноборони, мобільним застосунком електронного кабінету військовозобовʼязаного є "Резерв+".

Отже, за допомогою "Резерв+" можна буде перевірити чинність повістки від ТЦК, яка сформована через Реєстр «Оберіг».

Крім того, уряд визначив статус повісток на бланку та повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (у тому числі у роздрукованому вигляді) та їх юридичної сили.

У порядку також врегульовано визначення адреси надсилання повістки резервісту або військовозобов’язаному, який уточнив свої персональні дані після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, і уточнено зміст інформації, що міститься в описі вкладення та надсилається разом із повісткою.

Текст змін до постанови № 560 поки не опублікований.


Судово-юридична газета

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП