Помилкова назва посади: у ПФУ наголосили на наслідках для працівника


◦ Професійна класифікація
◦ Підбираємо назви посад (професій)
10.03.2021

Пенсійний фонд України — ВікіпедіяУ Головному управлінні ПФУ у Вінницькій області нагадали, як і з якою метою приводять назви посад у відповідність до Класифікатора професій.

У трудовій книжці, наказі про прийняття на роботу, трудовому договорі (контракті), штатному розписі, кадрових документах назва посади працівника має бути однаковою. Якщо виявлені розбіжності, назву посади або професії необхідно привести у відповідність до Класифікатора професій ДК 003:2010.

Це можна виконати без змін в організації виробництва і праці. Достатньо видати відповідний наказ і на його підставі внести зміни до штатного розпису, трудової книжки працівника, який обіймає цю посаду, посадової інструкції та доповнення до особового листка з обліку.

Також фахівці управління вказують, що для призначення пенсії важливий саме страховий стаж працівника. Він формується на підставі сплати страхових внесків, незалежно від посади, яку обіймає працівник. Що стосується проблем із пенсією, то така ситуація може виникнути, якщо працівник мав право на пільгове пенсійне забезпечення, але прийняття на «неправильну посаду» позбавило його такого права. У цьому випадку однозначно потрібно виправляти назву посади в кадрових документах.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП