Повідомлення про укладення гіг-контракту можна подати через електронний кабінет


◦ Кадрове діловодство
◦ Електронна документація
◦ Звітність
◦ Податкова звітність
◦ Повідомлення про прийнятих працівників
28.12.2023

До початку роботи працівника за укладеним трудовим договором роботодавець повинен повідомити податкові органи про прийняття працівника на роботу. Порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту затверджено постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 413 (далі – Повідомлення).

Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів ДПС за місцем їх обліку  як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт/послуг гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

У режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) електронного кабінету користувач може створити, заповнити, відредагувати, підписати та надіслати Повідомлення в електронній формі за ідентифікатором форми J/F3001003.

Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua та через офіційний вебпортал ДПС.

Доступ до приватної частини електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації  id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою "Дія Підпис" або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

Покрокову інструкцію щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності» розміщено у відкритій частині електронного кабінету в розділі «Допомога».


Джерело: Головне управління ДПС у Київській області  

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП