Працівника, призваного на військову службу, можна звільнити в разі ліквідації установи


◦ Трудовi вiдносини
◦ Звільнення
◦ Військовий облік. Військова служба
20.01.2021

В Управлінні Держпраці у Миколаївській області надали консультацію з приводу того, чи правомірне звільнення особи, яка перебуває на військовій службі за контрактом у Збройних силах України, із займаної посади у зв’язку з реорганізацією установи.

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у т. ч. шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігається місце роботи, посада та середній заробіток, що передбачено частиною третьою ст. 119 КЗпП.

Проте слід зважати, що ані в законодавстві про працю, ані в законодавстві щодо проходження військової служби та соціального захисту військовослужбовців немає норми, яка забороняє роботодавцю звільняти мобілізованих або прийнятих на військову службу за контрактом працівників у разі ліквідації (припинення діяльності) підприємства. Тому звільнення працівників у разі реорганізації установи має відбуватися з урахуванням положень п. 1 ст. 40 КЗпП.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП