Профспілка зможе ініціювати перевірку Держпраці


◦ Перевірки та відповідальність
◦ Перевірки Держпраці
14.07.2022

11 липня представники Об’єднання профспілок Львівщини зустрілися з в. о. начальника Держпраці у Львівській області Оксаною Єзерською. Серед іншого, обговорили посилення співпраці у зв’язку із змінами у законодавстві під час воєнного стану.

Нагадаємо, що 1 липня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому проєкт Закону (№ 7251) про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин. Зокрема, законопроєкт передбачає надання профспілкам можливості ініціювати заходи державного контролю.

«Регулювання трудових відносин у воєнний час є надзвичайно актуальним і важливим, тому що зміни в трудовому законодавстві надали право роботодавцям дещо звужувати трудові права працівників. На жаль, є роботодавці, які зловживають цією можливістю і зменшують навіть основні мінімальні гарантії, які передбачені для працівників. І сьогоднішня зустріч з Оксаною Єзерською, в час, коли ми очікуємо впровадження закону № 7251, є дуже важливою для посилення співпраці, обміну інформацією, а також координації наших спільних дій щодо дотримання трудового законодавства з тими реформами, які зараз проводяться»,  розповів голова ОПЛ Роман Дацько.

Профспілки офіційним листом зможуть звернутися до Держпраці щодо перевірки фактів порушення об’єктами господарювання прав працівників.

«У законопроєкті № 7251 передбачається, що профспілки, у межах повноважень, слідкують за дотриманням мінімальних гарантій трудових прав працівників. Вони зможуть нас інформувати щодо незадекларованих трудових відносин і наявності порушень з припинення трудових відносин, а також щодо питань, які врегульовуються законопроєктом № 7251. Лист профспілки є однією з підстав для заходу державного контролю Держпраці»,  додала в. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП