Рекомендації стосовно режиму роботи на відкритому повітрі та у приміщеннях в умовах підвищеної температури


◦ Охорона праці
29.06.2021

Під час робіт на відкритій місцевості та при температурі повітря + 35 ºС і вище тривалість періодів безперервної роботи повинна становити 15-20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях.

В охолоджуваних приміщеннях, для уникнення негативного впливу на організм перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря + 24-25 °C. Робота при температурі зовнішнього повітря понад + 37 ºС за показниками мікроклімату належить до небезпечних (екстремальних). За такої температури не рекомендується виконувати роботи на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати спеціальний одяг або одяг з натуральних тканин. В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодше 25 і не старше 40 років.

З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму. Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю — + 10-15 ºС. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також поповнювати кількість солі та мікроелементів, що виділяються з організму з потом, шляхом вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму (оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин). При температурі повітря більше + 30 ºС та під час виконання робіт середньої тяжкості потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину — приблизно одну склянку кожні 20 хвилин. Крім того, для підтримання імунітету та зниження рівня інтоксикації організму потрібно вживати фрукти і овочі.

 

Джерело: Управління Держпраці у Рівненській області


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП