Суспільно корисні роботи: що нового


◦ Воєнний стан
◦ Зміни в законодавстві
09.11.2023


В умовах воєнних дій всі зусилля суспільства мають бути спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Саме тому зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт.

На черговому засіданні Кабінету Міністрів України 27.10.2023 р. було прийнято рішення про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Згідно із затвердженою постановою встановлено, що виплата основної та додаткової заробітної плати за виконання таких робіт не може перевищувати півтора розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування, за повністю виконану місячну (годинну) норму праці, встановлену з урахуванням положень Закону України  «Про оплату праці» та «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Нагадуємо, що на сьогодні розмір мінімальної заробітної плати становить 6700 грн.

Тобто виплата основної та додаткової заробітної плати за виконання суспільно корисних робіт не може перевищувати 10 050 грн.

Зміни стосуються також питань фінансування суспільно корисних робіт. Таке фінансування здійснюється за кошти замовника робіт, кошти місцевих бюджетів, благодійних внесків чи пожертвувань, інших джерел, не заборонених законодавством (замовником робіт є підприємство, установа, організація, де працюватимуть особи).


Джерело: Східне міжрегіональне управління Держпраці

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП