Центри зайнятості проводитимуть розслідування страхових випадків та перевірятимуть статус зареєстрованих безробітних


◦ Соціальне страхування
◦ Соціальна допомога по безробіттю
316

04.10.2024

Спільним наказом Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Міністерства внутрішніх справ України від 10.09.2024 р. № 23492/439/620, постановою правління Пенсійного фонду України від 10.09.2024 р. № 27-1 затверджено  Порядок №23492/439/620 та обгрунтованості виплати матеріального забезпечення. Він визначає механізм розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття зареєстрованим безробітним (далі — розслідування).

Розслідування проводиться філіями регіональних центрів зайнятості, а також міськими, районними та міськрайонними центрами зайнятості (до їх припинення) (далі — центри зайнятості) за період перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного.

Розслідування проводиться під час подання особою заяви про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного, перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного та/або після припинення реєстрації особи як безробітного, у разі надходження від державних органів, підприємств, установ, організацій або громадян інформації, яка впливає на умови реєстрації особи як безробітного та/або перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного, призначення та виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття, та/або якщо така інформація розміщена в медіа.

За результатами проведення розслідування в разі виявлення невідповідності, що впливає на умови надання (поновлення) особі статусу зареєстрованого безробітного, перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного, призначення та виплати такій особі матеріального забезпечення на випадок безробіття, складається акт розслідування страхових випадків та обґрунтованості призначення і виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Центр зайнятості протягом трьох робочих днів після прийняття рішення щодо повернення коштів надсилає рекомендованим листом відповідному адресату (особі або страхувальнику) повідомлення про необхідність протягом 30 календарних днів з дня отримання повідомлення повернути (відшкодувати) неправомірно отримані (виплачені) кошти та/або вартість отриманих соціальних послуг.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП