У спекотний період на підприємствах слід відкоригувати графік роботи


◦ Охорона праці
14.07.2023


Південно-Західне міжрегіональне управління Держпраці застерігає щодо організації раціонального режиму роботи на підприємствах, в установах та організаціях у період підвищеної температури повітря.

Під час робіт на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря +35 ºС і вище тривалість періодів безперервної роботи повинна складати до  20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях. При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання, не повинна перевищувати 4–5 годин і 1,5–2 години для осіб  без спеціального одягу.

Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37 ºС за показниками мікроклімату є небезпечною (екстремальною).

За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.

Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи на відкритому просторі осіб не молодших 25 і не старших 40 років.

В охолоджувальних приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24-25 ºС.

Для захисту від надмірного теплового випромінювання працівникам необхідно використовувати спеціальний одяг або одяг з натуральних тканин.

З метою профілактики зневоднення організму рекомендується дотримуватися правильного питного режиму.

Фахівці рекомендують вживання мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

Вживати  воду слід часто і в невеликих кількостях. При температурі повітря понад +30 ºС і виконанні фізичних робіт потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП