Ухвалено Закон щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи


◦ Робочий час. Режими роботи
◦ Дистанційна робота
◦ Надомна робота
◦ Зміни в законодавстві
05.02.2021

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України повідомляє, що ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи» (законопроєкт зареєстровано за № 4051).
 

Законом передбачено вдосконалення правових відносин у сфері регулювання дистанційної й надомної роботи та запроваджується два самостійних види (форми) роботи — дистанційна й надомна.
  • Роботодавцю надано право під час укладення трудового договору про дистанційну або надомну роботу отримувати відомості про місце проживання особи або інше місце за її вибором, де буде виконуватись трудова функція (з метою належного оформлення працівника на дистанційну роботу).
  • Законом забезпечено можливість ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.
  • Згідно із Законом працівник може дистанційно ознайомитися з вимогами щодо охорони праці шляхом використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема відеозв’язку.
  • Забезпечено можливість працівника поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи у звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця.
  • На власника або уповноважений ним орган покладено зобов’язання щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях на території та у приміщеннях власника.

Також Законом внесено відповідні зміни до Кодексу законів про працю України, Закону України «Про охорону праці».

Детально зміни буде розглянуто в найближчих номерах журналів «Заробітна плата» та «Кадровик України».

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП