Умови проведення позапланових перевірок за заявами відсторонених працівників


◦ Перевірки та відповідальність
◦ Перевірки Держпраці
17.12.2021

До Управління Держпраці у Житомирській області надходять звернення від працівників, яких відсторонили через відсутність щеплення проти COVID-19, в яких вони просять перевірити процедуру відсторонення. Але для проведення таких перевірок є певні умови.

Які саме, розповів начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін у прямому ефірі на UA:Житомир.

«Ми отримуємо звернення-скаргу від працівників, яких відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 і зобов’язані, на підставі такого звернення, звернутися до Центрального апарату Держпраці і отримати погодження для проведення позапланової перевірки. Тільки на підставі погодження ми готуємо розпорядчі документи – наказ і направлення, в яких зазначено куди виходимо, коли та хто проводитиме перевірку. Після цих процедур наш державний службовець-інспектор має право вийти на перевірку у навчальний заклад», – розповів Сергій Сечін.

Він також пояснив, що підстави для здійснення позапланових перевірок визначені ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

«У разі виявлення порушень процедури відсторонення, інспектор виносить припис адміністрації навчального закладу для негайного виконання. В той же час, отримавши копію акту такої перевірки, відсторонений працівник може звернутися до суду, щоб зобов’язати адміністрацію навчального закладу скасувати наказ і поновити на роботі з того часу, коли людина була відсторонена», – додав Сергій Сечін.

Нагадаємо, що з початку листопада до Управління Держпраці надійшло 11 звернень від відсторонених невакцинованих працівників.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП