Звільнення матеріально відповідальної особи — Держпраці


28.08.2019


Спеціалісти Держпраці роз’яснили, чи може керівник звільнити працівника без двотижневого терміну відпрацювання та передавання ТМЦ.

В цілій низці випадків закон зобов’язує власника розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник в поданій заяві про звільнення.

Але якщо двотижневий строк письмового попередження закінчився, а власник не звільнив працівника, то в подальшому працівник вже не може бути звільнений на підставі раніше поданої заяви і повинен подовжити роботу на підприємстві.

Вони звернули увагу на те, що нерідко сам працівник зацікавлений продовжувати роботу після подання заяви. Це зумовлено потребою передати ТМЦ, доручені йому керівництвом під час роботи.

В такому випадку працівнику необхідно ще раз до закінчення двотижневого терміну відпрацювання підтвердити свої наміри стосовно звільнення і вказати про свій намір продовжити відносини з підприємством до закінчення процесу передачі ТМЦ.

Таке звільнення буде законним, хоча з моменту попередження минуло більше двох тижнів. В той же час, якщо працівник не хоче передавати ТМЦ, а керівник зі свого боку не включає його до складу комісії, то за наявності особистих обставин він може бути звільнений за власним бажанням без двотижневого відпрацювання.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП