Звітність з ЄСВ і ПДФО буде об’єднано


11.09.2019

За повідомленням прес-служби Верховної Ради України, народні депутати підтримали за основу законопроект про зміни до Податкового кодексу щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і ПДФО.

Прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб (№1072), метою якого є врегулювання питань подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб.

Законопроект розроблений для забезпечення подальшої реалізації податкової реформи, одним із завдань якої є спрощення та уніфікація процедур заповнення та подання платниками податків до контролюючих органів звітності.

Згідно підпункту 12 пункту 4 Положення про Державну податкову службу, затвердженого постановою КМУ від 06.03.2019 №227, ДПС відповідно до покладених на неї завдань здійснює адміністрування податків, зборів, платежів, єдиного внеску, у тому числі проводить відповідно до законодавства перевірки та звірки платників податків (платників єдиного внеску).

В більшості випадків база нарахування ЄСВ співпадає з базою нарахування ПДФО у вигляді заробітної плати та винагороди за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Враховуючи це, об’єднання звітності з єдиного внеску зі звітністю з  податку на доходи фізичних осіб дозволить скоротити кількість звітів для платників податків – страхувальників (підприємств та самозайнятих осіб).


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП