Держслужбовців, які перебувають за кордоном, можна буде звільнити


◦ Воєнний стан
◦ Трудовi вiдносини
◦ Звільнення
◦ Бюджетна сфера
◦ Зміни в законодавстві
13.04.2022

Служба міністра Кабінету Міністрів України повідомляє, що вчора на засіданні Уряду прийнято постанову «Деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану».

З початком вторгнення російських військ на територію України більшість державних службовців була позбавлена можливості виконувати свої посадові обов’язки безпосередньо на робочих місцях.

У зв’язку з виникненням загрози для життя і здоров’я працівників та їх сімей багато державних службовців були вимушені тимчасово змінити місце проживання, при цьому більшість з них продовжує виконувати свої посадові обов’язки віддалено.

Саме тому цей акт регламентує:

  • надання права керівникам державної служби під час дії воєнного стану запроваджувати дистанційну роботу для працівників, які перебувають на території України;
  • що робота працівників за кордоном допускається лише у випадку відрядження;
  • надання права керівнику державної служби застосовувати дисциплінарне стягнення, в тому числі звільнення з посади державної служби, до працівників, які в робочий час перебувають поза межами робочого місця без рішення відповідного керівника.

Окрім цього, ця постанова скасовує наказ НАДС «Про внесення змін до Типових правил внутрішнього службового розпорядку» від 17.03.2022 р. № 20-22. 

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП