Детінізація зайнятості: на черзі — будівельна галузь


◦ Перевірки та відповідальність
02.03.2020

Держпраці повідомляє, що 2 березня розпочинається масштабна всеукраїнська кампанія з детінізації зайнятості в будівельній галузі. Будівництво — одна з найбільш ризикових сфер, де використовується незадекларована праця та відбувається травмування працівників, йдеться у повідомленні. За даними Держстату, понад 16 % (556,8 тис. осіб) від усього неформально зайнятого населення у першому півріччі 2019 р. працювало у сфері будівництва.

Тож на виконання доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації ринку праці в будівельній галузі 2 березня стартує масштабна всеукраїнська кампанія, яка відбуватиметься у два етапи.

З 2 по 20 березня будуть проведені інформаційні заходи, під час яких інспектори праці роз’яснюватимуть роботодавцям та працівникам переваги офіційного працевлаштування та ризики незадекларованої праці.

Крім того, як свідчать результати 2019 р., будівництво є однією з найбільш травмонебезпечних сфер господарювання. Зокрема, минулого року майже 15 % випадків від загальної кількості травмувань на виробництві зі смертельним наслідком сталися саме в будівельній галузі. До того ж у будівництві, як і в агропромисловому комплексі, динаміка травматизму зростає. У той же час в інших галузях порівняно з попередніми роками кількість травмованих майже не змінилася або навіть зменшилася.

У зв’язку з цим у ході першого етапу кампанії значна увага приділятиметься питанням профілактики виробничого травматизму під час виконання будівельних робіт. Окремо Держпраці наголошує, що під час першого етапу кампанії жодні заходи впливу не застосовуватимуться.

З 30 березня по 30 квітня проходитимуть інспекційні відвідування суб’єктів господарювання. Подібна кампанія вже відбулася у сфері торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу, а її проведення в галузі сільського господарства, транспорту та кур’єрської діяльності заплановано впродовж 2020 р.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП