Федерація профспілок оскаржила вимогу ПФУ надавати відомості про участь у профспілках


◦ Трудовi вiдносини
◦ Трудові спори
148

15.02.2024



Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий оскаржив до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця відповідь Представника Уповноваженого з інформаційних питань.

1 грудня 2023 року Федерація професійних спілок України звернулась до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням вжити заходів парламентського контролю за додержанням органами Пенсійного фонду України законодавства про захист персональних даних у разі витребування у страхувальників відомостей про участь застрахованих осіб у профспілках.

Листом Представника Уповноваженого з інформаційних питань від 02.02.2024 р. ФПУ повідомлено про інформацію, отриману від Пенсійного фонду, без розгляду звернення ФПУ по суті порушених питань.

Зокрема, не надано оцінки правових позицій ФПУ та Пенсійного фонду з порушеного питання та залишені поза увагою певні норми, які підлягають застосуванню до спірних правовідносин та якими обґрунтовуються вимоги ФПУ, не повідомлено про прийняте рішення за результатами розгляду звернення: чи визнано воно необґрунтованим або про заходи, вжиті для припинення неправомірних дій.

З вищенаведеного випливає, що звернення ФПУ не було розглянуто відповідно до законодавства.

Зважаючи на вказане, голова ФПУ 13 лютого 2024 року звернувся до Омбудсмена, запропонувавши розглянути звернення ФПУ стосовно недодержання органами Пенсійного фонду України законодавства про захист персональних даних у разі витребування у страхувальників відомостей про участь застрахованих осіб у профспілках відповідно до законодавства, повідомивши про прийняте рішення.


ФПУ

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП