Як діяти роботодавцю, якщо е-лікарняний не сформовано


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
03.11.2021

 Фахівці Пенсійного фонду України надали відповідь на запитання, що робити, якщо електронний листок непрацездатності не сформовано внаслідок відсутності на дату початку періоду непрацездатності в реєстрі застрахованих осіб інформації про трудові відносини? Повідомляється, що якщо особа, щодо якої створено медичний висновок про тимчасову непрацездатність, офіційно працевлаштована, необхідно виконати такі кроки.

Крок 1. У кабінеті застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України перевірити наявність даних про трудові відносини — нараховану заробітну плату (пункт «Моя заробітна плата» — Заробітна плата/дохід (по страхувальниках)) або звернутися до роботодавця для перевірки в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Фонду даних про трудові відносини.

Крок 2. Якщо даних про трудові відносини немає або вони недостовірні:

  • страхувальнику необхідно надати звіт за формою Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску,
  • якщо особа тільки прийнята на роботу, необхідно подати повідомлення про прийняття працівника на роботу;
  • у разі недостовірності даних страхувальнику необхідно подати уточнюючий звіт з достовірними даними.

Крок 3. За результатами дій відповідно до кроку 2 перевірити в особистому кабінеті застрахованої особи та/або страхувальника на вебпорталі електронних послуг Фонду коректність відображення даних про трудові відносини, поданих страхувальником.

Крок 4. У разі коректного відображення даних про працевлаштування звернутись до лікаря з проханням повторно відправити медичний висновок про тимчасову непрацездатність до Електронного реєстру листів непрацездатності.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП