Як отримати допомогу від ФССУ в разі всиновлення дитини


◦ Соціальне страхування
19.12.2022

Щороку Фонд соціального страхування України надає "декретні" допомоги для близько 100 тисяч застрахованих осіб. Деякі з них стали батьками для малюків, які, на жаль, залишились без рідних через війну або інші причини.

Стати батьками – відповідальний та важливий крок. Фонд соціального страхування України фінансує допомогу по вагітності та пологах незалежно від того, народився малюк у сім’ї чи дитину прийняли до родини.

Фонд виплатить допомогу для застрахованої особи, яка усиновила дитину протягом двох місяців з дня її народження, зазначеного у свідоцтві про народження.

Період, за який нараховується виплата, складає 56 календарних днів з дня усиновлення, або 70 календарних днів у разі одночасного усиновлення двох і більше дітей. А якщо дитину всиновила особа, віднесена до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплата буде нарахована за 90 календарних днів.

Розмір допомоги обчислюється за загальними правилами – він становить 100 % середнього доходу за кожен день перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами.

Для фінансування виплати роботодавець працівника, який усиновив дитину, має опрацювати "лікарняний" і подати за ним заяву-розрахунок до Фонду як і зазвичай.

Слідкувати за станом оплати "лікарняного", виданого в разі всиновлення, можна онлайн у телеграм-каналі за тегом #фінансування_декретні.


Джерело:  ФССУ


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП