Як роботодавцю підготуватись до переходу на електронні трудові книжки?


◦ Кадрове діловодство
◦ Трудова книжка
16.01.2021

Пенсійний фонд України — ВікіпедіяВідомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді скан-копій передбачених законодавством документів, з обов’язковим накладанням страхувальником або працівником кваліфікованого електронного підпису.

Якщо працівник делегує повноваження щодо оцифрування документів про трудову діяльність роботодавцю, то такий працівник має надати згоду на обробку персональних даних, яку укладають у довільній формі. Сканована копія цієї згоди є невід’ємною складовою відомостей, поданих страхувальником.

 У випадку особистого подання відомостей про трудову діяльність працівником – скан-копія згоди не потрібна. Окрім того, перед скануванням трудових книжок необхідно провести їх ретельний аудит.


Як дізнатись про результати опрацювання скан-копій трудових книжок?

Про результат оцифрування скан-копій трудових книжок роботодавця буде поінформовано в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду України в меню «Звернення».

В свою чергу, роботодавці повинні ознайомити з даними результатами своїх найманих працівників. Оскільки, зауваження до періодів трудової діяльності можна відкоригувати на підставі підтверджуючих довідок.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП