Які переваги електронного документообігу в системі управління охороною праці


◦ Кадрове діловодство
◦ Електронна документація
◦ Охорона праці
14.08.2023

Порядок впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці (наказ Мінекономіки від 28.10.2021 р. №39-21) пропонує інноваційні рішення щодо дерегуляції та цифровізації процесів господарської діяльності.

Цей Порядок має виключно альтернативний варіант організації електронного документообігу документів, ведення яких передбачено НПАОП.

Роботодавці вільні у прийнятті рішення, у який спосіб здійснювати документообіг – паперовий чи електронний.

  • Переваги електронного документообігу – зручність і комфорт у використанні (структурованість, швидкий пошук, цілодобовий доступ, миттєвий обмін окументами.
  • Спрощення процесу ведення документації – економія коштів (економія на папері, фарбі для принтерів, доставці паперових документів та інших канцтоварах).
  • Створення умов для зберігання документів – економія робочого часу та зусиль працівників (полегшення робочого процесу, заощадження робочого часу, який можна буде використати на виконання інших робочих завдань).
  • Оптимізація внутрішніх і зовнішніх комунікацій (ефективне використання робочого часу, покращення як внутрішніх, так і зовнішніх комунікацій.
  • Можливість виходу на новий рівень взаємовідносин міжзамовником та підрядниками – надійне та тривале зберігання документів.
  • Гарантовано захищене зберігання документів від втрати, пошкодження або несанкціонованого доступу – можливість залучення працівників до дистанційній роботи.
  • Змога працювати за межами офісу, зокрема, в умовах воєнних (бойових) дій, пандемії, надзвичайного стану.
  • Альтернатива онлайн зустрічам. Проведення онлайн навчання, інструктажів тощо – зменшення регуляторного тиску на бізнес.
  • Оптимізація вимог для відповідних документів (форм, бланків), визначених НПАОП. Удосконалення нормативної бази з охорони праці, що діє у межах Підприємства – захист довкілля та покращення екології. Відмова від використання паперу і зменшення кількості канцелярії у офісах дозволить зберегти лісові ресурси планети та скоротити обсяг пластикового сміття.

Джерело: Центральне міжрегіональне управління Держпраці

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП