Кабмін планує внести зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини


◦ Час відпочинку
◦ Відпустки
◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
441

16.02.2024


СПО об'єднань профспілок оприлюднило для обговорення проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку надання відпустки при народженні дитини».

Таким чином Порядок приводять у відповідність до Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» від 22.12.2023 р. № 3494-IX, яким внесено зміни, зокрема, до статті 19-1 Закону України «Про відпустки» (розширено перелік документів для підтвердження права на відпустку при народженні дитини для деяких категорій осіб).  

Проєктом акта передбачено внесення змін до Порядку в частині підтвердження права на відпустку при народженні дитини:

  • батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови, що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, що підтверджується заявою матері дитини та свідоцтвом про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини;
  • баби або діда, або іншого повнолітнього родича дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати (батько) якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком), на підставі заяви одинокої матері (одинокого батька) дитини.

Вищезазначені особи під час подання заяви про надання відпустки повинні пред’явити документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини, довідку про реєстрацію місця проживання та заяву матері дитини про те, що вони з батьком дитини спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП