Коли роботодавець може вручати повістки працівникам


◦ Воєнний стан
◦ Військовий облік. Військова служба
29.03.2023

Роботодавець може повідомляти та вручати повістки своїм працівникам, але лише якщо отримав відповідне розпорядження від начальника ТЦК та СП.

Роботодавці мають право вручати повістки своїм військовозобов’язаним працівникам. Це передбачено постановою Кабміну «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів» № 1487.

Згідно з документом прийняти на роботу або навчання військовозобов’язану особу можуть лише після взяття на військовий облік. А жінок, які навчаються на медичних фахах, беруть на облік на останньому курсі навчання.

Роботодавці також зобов’язані повідомляти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП – колишні військкомати) дані про взяття на роботу та звільнення співробітників, а ще надавати інформацію про них, поки вони працюють у компанії.

Крім цього, роботодавець може повідомляти та вручати повістки своїм підлеглим, але лише якщо отримав відповідне розпорядження від начальника ТЦК та СП.

Діє низка правил вручення повісток на роботі та оповіщення:

  • видати наказ (розпорядження) про оповіщення призовників, військовозобов'язаних і резервістів, довести його до відома таких осіб під особистий підпис та надіслати копію наказу (розпорядження) у триденний строк до відповідного ТЦК та СП;
  • вручити призовникам, військовозобов'язаним і резервістам повістки про явку за викликом до ТЦК та СП;
  • письмово повідомити з наданням витягів із наказів (розпоряджень) відповідним ТЦК та СП про осіб із числа призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які тимчасово непрацездатні, перебувають у відпустці або відрядженні;
  • забезпечити здійснення контролю за результатами оповіщення та прибуттям таких осіб до відповідного ТЦК та СП.

Джерело: Судово-юридична газета
 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП