«Легкі перевірки: порадник для бізнесу»


◦ Перевірки та відповідальність
17.06.2020

Пресслужба Мінекономіки повідомляє, що 15 червня у приміщенні УКМЦ відбулась презентація функціоналу порталу «Помічник підприємця» на платформі inspections.gov.ua та посібника «Легкі перевірки: порадник для бізнесу», метою яких є спрощення підготовки підприємців до зустрічі з державними інспекторами.

Обидва інструменти створено за ініціативою Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та у співпраці з Офісом ефективного регулювання BRDO та EasyBusiness та є абсолютно безкоштовними для користувачів.

«Мета міністерства завершити перехід на ризикорієнтовану модель проведення перевірок бізнесу. Ми прагнемо зробити інспекційну діяльність більш сервісною та виправданою. Тут ми працюємо і в напрямку дерегуляції, щоб знизити вимоги до бізнесу та кількість перевірок, так і в напрямку змін підходів до визначення ризиковості та захисту споживачів», — зауважив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Дмитро Романович.

«Легкі перевірки: порадник для бізнесу» — покрокова інструкція про те, як бізнесу правильно проходити перевірки контролюючих органів. Відповідаючи на запитання в покроковій схемі, підприємець зможе виявити етап перевірки, на якому він зараз перебуває.

Посібник підказує, як підприємець може діяти на трьох етапах — до, під час та після перевірки. Кожен етап — вичерпний перелік кроків, через які повинен пройти підприємець, щоб перейти до наступного етапу.

У свою чергу «Помічник підприємця» містить рекомендації, якими можна скористатися до, під час та після перевірки. Розширені функції представлені в особистому кабінеті, який за допомогою коду ЄДРПОУ може зареєструвати кожен підприємець. У ньому можна побачити досьє свого підприємства, календар планових та позапланових перевірок. Для оперативної консультації користувача розробники передбачили Телеграм-бот із підказками, який може стати в пригоді вже під час проходження перевірки.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП