Підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою


◦ Бюджетна сфера
13.01.2021

Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиціїВідзавтра набуває чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я» від 18.12.2020 р. № 1123-IX.


Цим Законом визначається правовий статус професіоналів з вищою немедичною освітою (біологів, мікробіологів, вірусологів, біохіміків тощо), які працюють у закладах охорони здоров’я. Також предбачено надання їм пільг (право на належні умови праці, регулярне підвищення кваліфікації, безоплатне користування інформацією, необхідною для здійснення професійної діяльності, скорочений робочий день і додаткову оплачувану відпустку, безоплатне одержання у власність земельної ділянки тощо), визначених ст. 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я для медичних і фармацевтичних працівників, у тому числі щодо встановлення доплати до заробітної плати за участь у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19.

Передбачено, що перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою у закладах охорони здоров’я та кваліфікаційні характеристики таких посад визначає МОЗ України.

Крім того, КМУ доручено невідкладно встановити доплати до заробітної плати професіоналам з вищою немедичною освітою, які працюють у закладах охорони здоров’я та безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 під час дії карантину, у розмірі, визначеному для лікарів.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП