Розроблено методрекомендації щодо організації роботи місцевих рад


◦ Бюджетна сфера
02.12.2020

Верховная Рада приняла закон об обличителях коррупции | Украинская ...Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України повідомляє, що до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування надійшли консультаційні матеріали з організації перших кроків новообраних місцевих рад в умовах адміністративно-територіальної реформи, підготовлені за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Матеріали складаються з окремих блоків, призначених окремо для використання органами місцевого самоврядування територіальних громад, районними радами, а також висвітлюють окремі кадрові питання, пов’язані з майбутньою реорганізацією районних державних адміністрацій.

Комітет звертає увагу, що матеріали розроблені з урахуванням приписів законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» (реєстр. № 3651-д), а отже, використовувати їх до набрання чинності цим законопроєктом можна тільки для попередньої підготовки актів та дій.

 

Методичні рекомендації:

1. Методичні рекомендації щодо організації перших етапів діяльності сільських, селищних та міських рад, обраних на перших виборах 25 жовтня 2020 р., та їхніх виконавчих органів.

2. Методичні рекомендації щодо організації перших етапів діяльності районних рад, обраних на перших виборах 25 жовтня 2020 р.

3. Методичні рекомендації щодо вирішення кадрових питань органів місцевого самоврядування сільських, селищних, міських рад після проведення перших виборів 25 жовтня 2020 р.

4. Методичні рекомендації щодо вирішення кадрових питань районних рад після місцевих виборів 25 жовтня 2020 р.

5. Методичні рекомендації щодо вирішення питань кадрового забезпечення діяльності районних державних адміністрацій, створених на новій територіальній основі.

 

За посиланням http://www.slg-coe.org.ua/p20979/ розміщено також матеріали вебінарів та презентацій.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП