Розширено можливості шерингу цифрових документів у сервісних центрах ПФУ


◦ Кадрове діловодство
◦ Електронна документація
◦ Соціальне страхування
66

13.08.2024


Пенсійний фонд України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розширили можливості використання документів з мобільного застосунку "Дія". Раніше впроваджений механізм використання документів з ресурсу Мінцифри доповнено електронними копіями свідоцтва про народження та реєстраційного номера платника податків (РНОКПП), які є аналогом паперових документів.  

Відтепер за наявності свідоцтва про народження та податкового номера в "Дії" для отримання послуг у сервісних центрах Пенсійного фонду України можна не брати з собою не тільки ID-картку, а й ці документи.


Як скористатись шерингом документів

Щоб скористатись можливістю шерингу, достатньо відкрити свої цифрові документи в застосунку "Дія", натиснути на необхідний документ та обрати штрихкод, продиктувати працівнику сервісного центру 13-значний код та підтвердити запит на передання даних у "Дії" до Пенсійного фонду України.

Після цього цифрова копія документа автоматично завантажується в інформаційну систему Фонду, і працівник сервісного центру може використовувати її для подальшого опрацювання.


Для яких послуг можна використати

Шеринг цифрових документів може бути корисний для:

  • призначення / перерахунку пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат;
  • призначення соціальних послуг;
  • вирішення всіх питань щодо виплати призначених коштів (зміни способу виплати, зміни банківських реквізитів, переведення пенсійної виплати за новим місцем проживання, поновлення виплати пенсії);
  • виправлення / уточнення персональних даних у реєстрі застрахованих осіб;
  • оформлення та отримання пенсійного посвідчення;
  • отримання довідок (ОК-5, ОК-7), витягів з електронного реєстру листків непрацездатності, інших документів;
  • оформлення допомоги на поховання тощо.

Нагадаємо, обмін електронними документами між Пенсійним фондом України та Міністерством цифрової трансформації України було запроваджено на виконання постанов Кабінету Міністрів України «Деякі питання електронної взаємодії електронних інформаційних ресурсів» від 08.09.2016 р. № 606 та «Про затвердження Порядку формування та перевірки е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон, їх електронних копій» від 18.08.2021 р. № 911.

Пенсійний фонд України та Мінцифра й надалі планують розширювати кількість документів у застосунку "Дія", які можна використовувати для шерингу.

Довідково

Шеринг документів (від англ. to share – поділитися) – це отримання копій цифрових документів у систему державного органу за допомогою "Дії". Такі копії є у форматі PDF-файлів та поля з метаданими.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП