Службу в місцевих радах планують реформувати


◦ Бюджетна сфера
◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
21.11.2022

16 листопада Верховна Рада України схвалила в першому читанні урядовий проєкт Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (законопроєкт № 6504). Законопроєкт передбачає, що зарплата службовця місцевого самоврядування складатиметься із:

  • основної зарплати — посадового окладу;
  • додаткової зарплати — надбавки за вислугу років, надбавки за ранг службовця місцевого самоврядування, премії та компенсації за додаткове навантаження;
  • інших грошових виплат — допомоги до щорічної основної відпустки, допомоги для вирішення соціально-побутових питань та інших заохочувальних і компенсаційних виплат, передбачених цим та іншими законами.

Схема посадових окладів службовців місцевого самоврядування складатиметься з мінімального посадового окладу службовця місцевого самоврядування, який займає посаду категорії “ІІІ”, та міжпосадових співвідношень такого посадового окладу з іншими посадовими окладами (у коефіцієнтах).

Пропонується, щоб Закон (за умови його ухвалення) набрав чинності через шість місяців з дня його опублікування, але не раніше ніж через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП