Заява-розрахунок: куди подати та на що звернути увагу


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
335

22.02.2024


Заява-розрахунок містить інформацію про нараховані застрахованим особам кошти. Форма заяви-розрахунку залишилась незмінною.

Для отримання фінансування за "лікарняними" заява-розрахунок подається до Пенсійного фонду України через особистий електронний кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг.

Функціонал пункту меню “Заяви-розрахунки” особистого кабінету страхувальника дає можливість пошуку та перегляду заяв-розрахунків згідно з визначеними критеріями: період реєстрації листків непрацездатності, тип заяви-розрахунку (за електронними листками непрацездатності); здійснення формування (редагування) та відправки заяви-розрахунку до Пенсійного фонду України.

Під час формування заяви-розрахунку використовується інформація з електронного листка непрацездатності та Реєстру застрахованих осіб.

До заяви-розрахунку можна додавати коментарі, пояснення та, за необхідності, скановані копії документів, які можуть бути використані під час прийняття рішення щодо фінансування.

Зверніть увагу! 

  • Обмежено максимальну кількість листків непрацездатності в одній заяві-розрахунку до 200 штук.
  • Не допускається використання лапок у назві суб’єкта господарювання під час заповнення заяви-розрахунку.
  • Не потрібно роботодавцям для подання заяв-розрахунків укладати з Пенсійним фондом України договір про визнання КЕП, як це було передбачено раніше у взаємовідносинах із ФССУ.
  • Роботодавці можуть скласти заяву-розрахунок у паперовій формі та подати її до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України в разі неможливості користуванням електронним кабінетом на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП