Запровадження нової системи оплати праці держслужбовців дасть змогу забезпечити гідні зарплати й умови праці


◦ Бюджетна сфера
◦ Оплата праці
◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
01.08.2023

Ухвалений за основу законопроєкт № 8222 пропонує впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад. Цей документ є не лише вимогою європейських партнерів, а й вимогою здорового глузду.

Про це заявив народний депутат, член парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

«Ми розуміємо, що без забезпечення державних службовців та забезпечення армії неможливо розвивати інституції. Річ у тім, що зараз в Україні склалася така ситуація, що в одній і тій самій структурі, скажімо, на рівні уряду в різних міністерствах, люди на однакових посадах можуть отримувати зарплати, які різняться у 2-4 рази. Таке можливе, оскільки класифікатора посад у нас немає. І проголосований законопроєкт стандартизує це», — пояснив парламентарій.

За його словами, документ також приводить у відповідність зарплати держслужбовців та приватного сектора. І такий перегляд здійснюватиметься широко.

«Ми розуміємо, що це може бентежити суспільство, бо так сталося, що в поодиноких випадках через зловживання чиновників суспільство робить загальні висновки. Але ми просили б звернути увагу, що це тисячі бюрократів, які забезпечують життєдіяльність кожного з нас. І коли зараз деякі з наших громадян, перебуваючи за кордоном, стикаються з європейською бюрократією, то розуміють наскільки привітніше та комфортніше все в Україні. І це завдяки цим держслужбовцям», — наголосив політик.


Джерело: Офіційний вебпортал парламенту України

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП