Затверджено Порядок видачі листків непрацездатності в Електронному реєстрі ЛН


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
19.07.2021

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 17.06.2021 р. № 1234 затвердило Порядок видачі (формування) листків непрацездатності (далі — ЛН) в Електронному реєстрі листків непрацездатності (далі — Реєстр), який визначає механізм видачі (формування) ЛН в Реєстрі.

До обов'язкових реквізитів ЛН як електронного документа віднесено єдиний реєстраційний номер ЛН, спеціально призначений для таких цілей кваліфікований електронний підпис (електронна печатка), відомості запису про тимчасову непрацездатність: про тимчасово непрацездатну особу, про випадок тимчасової непрацездатності.

Листки непрацездатності формуються у Реєстрі на підставі медичного висновку (медичних висновків) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб.

Дати відкриття та закриття ЛН відповідають датам початку періоду дії та закінчення періоду дії медичного висновку, на підставі якого сформований цей ЛН. Листок непрацездатності вважають виданим з наступного дня після дати закриття ЛН.

Період тимчасової непрацездатності у ЛН можуть скоротити на підставі надходження даних:

1) з електронної системи охорони здоров'я про:

  • новий медичний висновок у межах випадку тимчасової непрацездатності;
  • медичний висновок з відміткою про новий випадок тимчасової непрацездатності в межах однієї категорії медичних висновків або медичного висновку за іншою категорією, в тому числі в разі надходження таких медичних висновків в один день;

2) від централізованого банку даних з проблем інвалідності про встановлення МСЕК групи інвалідності (зміни групи інвалідності, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності). У такому випадку період дії ЛН скорочують датою винесення відповідного рішення МСЕК.

Листок непрацездатності з причиною непрацездатності «Вагітність та пологи» вважають виданим з дати відкриття ЛН.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП