Бізнес просить владу допомогти із забезпеченням відшкодування за мобілізованих працівників


◦ Воєнний стан
02.05.2022


Бізнес, що продовжує працювати, робить усе можливе для забезпечення хоча б мінімального рівня виробництва та ділової активності, щоб зберегти персонал та своєчасно виплатити заробітну плату працівникам, навіть якщо підприємство було зруйноване чи зупинене.


Однак багато бізнесів наразі мають труднощі з доступом до сировини та логістикою, що суттєво ускладнює збереження чи відновлення темпів роботи.

Незважаючи на це, з першого дня війни бізнес спрямовує суттєву підтримку Збройним силам України та населенню. Так, за даними Європейської Бізнес Асоціації, 48 % наших компаній допомагають фінансово, 43 % постачають продукцію, 27 % – послуги, 19 % – медикаменти, 17 % – засоби захисту (оборони). До того ж 46 % надають додаткову допомогу мобілізованим працівникам.

Утім, для багатьох компаній наразі доволі складно утримати бізнес на плаву через брак оборотних коштів та забезпечити збереження заробітної плати мобілізованим працівникам. Зокрема, є підприємства, де до лав ЗСУ було мобілізовано більше третини працівників, що є суттєвим показником.

Водночас обов’язок зберегти за мобілізованим працівником місце роботи, посаду та середній заробіток на час його військової служби покладається на підприємство законодавством. Зважаючи на складну ситуацію, у якій сьогодні опинились багато підприємств, Європейська Бізнес Асоціація звернулась до представників уряду та парламенту з проханням розглянути можливість підтримки національних роботодавців за кошти державних ресурсів та міжнародної допомоги Україні. Зокрема, підтримати роботодавців у частині компенсації виплат мобілізованим працівникам.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП