Як оформити виплати в "єМалятко" під час війни


◦ Воєнний стан
19.12.2022

Сервіс "єМалятко", де можна зареєструвати дитину та оформити виплати, доступний онлайн і під час війни. Там батьки новонародженого можуть отримати одразу кілька державних послуг, залежно від ситуації в сім’ї.

Керівник Центрального управління Мін’юсту Кирило Міненко розповів, як скористатися послугами сервісу під час дії воєнного стану.


Як скористатися сервісом

Серед головних послуг "єМалятко" – реєстрація народження дитини та допомога при її народженні. До запровадження сервісу оформлення послуг займало кілька тижнів.

Додаткові послуги "єМалятко":

  • реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
  • присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР);
  • визначення належності дитини до громадянства України. Послуга надається автоматично лише за умови замовлення послуги з присвоєння дитині УНЗР;
  • реєстрація місця проживання дитини.

«Зареєструвати місце проживання дитини потрібно протягом трьох місяців з дня її народження, проте під час війни ці терміни продовжуються. До того ж дитина віком до 14 років може бути зареєстрована лише за місцем проживання батьків (або одного з них)», – пояснив Кирило Міненко.

  • призначення допомоги при народженні дитини.

«Під час заповнення заявки "Допомога при народженні“ можна вибрати фактичне місце проживання одержувача допомоги. Це особливо важливо, якщо одержувач допомоги є внутрішньо переміщеною особою. Важливо, що при обранні послуги для отримання грошової допомоги на банківську картку необхідно мати соціальну картку», – додав він.
 


Джерело: Finance.ua


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП