Мікро- і малі підприємства можуть отримати грант у розмірі 4000 євро


◦ Воєнний стан
18.05.2022

Програма «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» підтримає близько 300 мікро- і малих підприємств, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України. Мікрогранти вартістю  в гривневому еквіваленті 4000 євро кожен будуть доступні з 13 травня 2022 р. через портал "Дія" (ПОДАТИ ЗАЯВКУ).

Подати заявку можуть підприємства, які зареєстровані в Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській областях.  Вони мають бути зареєстровані відповідно до чинного законодавства України не пізніше 31 грудня 2021 р. 

Критерії прийнятності охоплюють підприємства, які продовжують свою діяльність і яким необхідно повністю відновити роботу після переїзду. 

Пріоритет під час оцінювання грантових заявок надаватиметься компаніям, які займаються виробництвом життєво необхідних товарів та послуг для громадян України та Збройних сил України. Відбіркова комісія складатиметься з незалежних бізнес-експертів, які визначать найбільш релевантні заявки та проведуть інтерв’ю з попередньо відібраними підприємствами. 

Більше інформації про заходи ЄС щодо екстреної підтримки МСП під час воєнного часу — на порталі EU4Business. 

 

Довідкова інформація: Грантовий механізм підтримується програмою «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Цей механізм розроблений спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством економіки України, порталом Дія, Офісом з розвитку підприємництва та експорту України та національним проєктом із розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес. Партнером-виконавцем ініціативи мікрогрантів є Міжнародна благодійна організація «Фонд Східна Європа» (East Europe Foundation). 

За додатковою інформацією щодо програми EU4Business та нового грантового механізму звертайтеся, будь ласка, до проєктної команди – eu4business.ukraine@giz.de


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП