Мінцифра запускає систему для запобігання повторним виплатам фінансової підтримки


◦ Воєнний стан
22.08.2022

Під час повномасштабного вторгнення чимало українців втратили свої домівки та не мають грошей для існування. Держава спільно з міжнародними організаціями докладають всіх зусиль, щоб надати підтримку. Але трапляється, коли одна людина може отримувати цільову допомогу в кількох установах одночасно.

Завдяки програмі можна буде перевірити, чи отримує людина грошову допомогу наразі. Це допоможе зберегти більше ресурсів для тих, хто цього потребує. 

Платформою зможуть користуватися гуманітарні міжнародні організації, що підписали Меморандум із Мінцифрою та Державним підприємством «Дія». Організації будуть завантажувати на цю платформу дані про людей, що подали заяву про отримання грошових виплат, та перевірятимуть за необхідності.

Перш ніж обробити відомості, система перетворить їх на токени. У подальшому вона порівнюватиме не інформацію про людину, а спеціальні хешкоди цих токенів. Це означає, що персональні дані зберігатися не будуть.

Програма була розроблена за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (проєкт підтримки Дія), що ПРООН впроваджує в Україні за фінансової підтримки Швеції.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП