На держслужбовців чекають скорочення


◦ Воєнний стан
◦ Трудовi вiдносини
◦ Звільнення
◦ Бюджетна сфера
28.04.2022

Державні органи чекає функціональний аудит за методикою, підготовленою Національним агентством з питань державної служби. Відповідно до уточненого переліку завдань держоргани визначатимуть кількість персоналу. 

Про це в інтерв’ю телеканалу «Київ» розповіла голова НАДС Наталія Алюшина.

«Завдання держави на сьогодні скоротити видатки на утримання держапарату, але при цьому зберегти його дієвість. Очевидно, що частина завдань і функцій державних органів тимчасово стала неактуальною. Деякі потребують перегляду чи адаптації до умов війни», — зауважила чиновниця.

У НАДС опрацювали методику, що дає змогу будь-якому органу публічної влади здійснити функціональний аудит своєї діяльності та виокремити пріоритетні напрями.

«Наша методика дозволяє усім органам влади відмовитися від зайвих функцій та витрат. І навпаки — сконцентруватися на наданні необхідних для людей послуг, — зауважила голова НАДС. — Інституції зможуть коректно визначати кількість персоналу, необхідного для виконання уточненого переліку завдань. Десь він може бути скорочений, а в інших місцях — навпаки доданий».

Повідомляється, що апробацію розробленої методики НАДС розпочало із себе. Невдовзі, після отриманих результатів, буде визначено курс змін у НАДС, а сама методика буде запропонована всім органам публічної служби.

Джерело: Закон і Бізнес

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП