НАДС пояснило порядок призначення на посади в органи місцевого самоврядування під час війни


◦ Воєнний стан
◦ Бюджетна сфера
26.10.2022

У період воєнного стану осіб призначають на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій керівники державної служби або суб'єкт призначення, сільський, селищний, міський голова, голова районної, районної у місті, обласної ради, начальник відповідної військової адміністрації без конкурсного відбору, обов'язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Відповідні норми закріплені у ч. 5 ст. 10 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" від 12.05.2015 р. № 389-VIII.

Водночас особа, яка претендує на зайняття політичної посади, посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівника суб'єкта господарювання державного сектору економіки, посади керівника комунального підприємства, установи, організації, у період дії воєнного стану не подає антикорупційну декларацію.
 

Тож особа, яка виявила бажання працювати в органі місцевого самоврядування, подає до такого органу заяву, заповнену особову картку встановленого зразка та документи, що підтверджують наявність у неї громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

В період дії воєнного стану особи призначаються на посади в органах місцевого самоврядування сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради, без конкурсного відбору.

Проте посадові особи місцевого самоврядування, призначені у період воєнного стану без конкурсного відбору, обов'язковість якого передбачена законом, не можуть бути переведені на посади в органах місцевого самоврядування.


Джерело: лист НАДС від 25.10.2022 р. № 161-р/з

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП