Нестандартні форми трудових відносин узаконять


◦ Трудовi вiдносини
25.02.2021

Фриланс для бухгалтера: как перейти и где искать работу | Digital BroccoliВідділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мінекономіки повідомляє, що 24 лютого на черговому засіданні уряд схвалив законопроєкт про регулювання нестандартних форм трудових відносин.

Документом передбачається законодавче врегулювання взаємовідносин працівників та роботодавців у випадку, коли неможливо заздалегідь визначити види, обсяги та періоди виконання тієї чи іншої роботи, зокрема роботи фрілансерів.

Документом пропонується введення нової особливої форми трудового договору — трудового договору з нефіксованим робочим часом. Відповідно до умов такого договору його сторони, за домовленістю, можуть визначати необхідність та час залучення працівника до роботи, її обсяг та режим виконання. При цьому оплата праці відбувається лише за той час, коли робота фактично виконується.

Водночас працівник, який працює за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, зможе більш вільно планувати свою роботу, не «прив'язуючись» до одного роботодавця та робочого графіка підприємства, планувати свою діяльність залежно від поставлених йому завдань.

Важливо, що працівник отримає всі права та гарантії, передбачені законодавством про працю, зокрема щодо належного режиму роботи, часу відпочинку, порядку прийняття на роботу та звільнення, виплати заробітної плати.

Крім того, законопроєктом передбачена гарантована мінімальна кількість оплачуваних годин на місяць.

 

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП