Уряд компенсує витрати на виплату зарплати внутрішньо переміщеним особам


◦ Воєнний стан
◦ Оплата праці
◦ Індексація і компенсація
22.03.2022

Постановою від 20.03.2022 р. № 331 Уряд затвердив Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Пропонуємо експрес-коментар до Порядку від юриста, бухгалтера Зоряни Куриляк.
 

«Гроші, робота, житло»

Уряд реалізовує програму допомоги українцям, які вимушено залишили свої домівки через бойові дії.
 

ГРОШІ
  • Держава виплачуватиме кожному переселенцю в Україні грошову щомісячну допомогу в сумі 2000 гривень.
  • Також 3000 гривень будуть виплачувати щомісячно батькам на кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала в більш безпечні регіони.
  • Так само по 3000 гривень щомісячно буде виплачуватись особам з інвалідністю.
  • Виплати будуть здійснювати через "Дію", на картку банку.

 

РОБОТА

Держава виплатить роботодавцям, які беруть на роботу переселенців із постраждалих регіонів, компенсацію в розмірі 6500 грн на місяць за кожного працевлаштованого (не більш ніж за 2 місяці, на підставі заяви роботодавця, поданої в центр зайнятості в електронній або паперовій формі).

Порядок надання компенсації роботодавцям

 

ЖИТЛО
  • Тиждень тому Уряд ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах.
  • Тепер програму доповнено, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто надав переселенцям безкоштовний прихисток, будуть отримувати 450 гривень на місяць для компенсації комунальних послуг за кожну особу, якій допомогли.
  • Реалізація трьох напрямків програми розпочалася 21 березня з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. З 30 березня запрацює реєстрація через "Дію".

 

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП